3 Şubat 2013 Pazar

Mavi Kapak Kampanyası

Mavi kapak kampanyasını duymayanımız hatta bu kampanyaya destek vermeyenimiz yoktur sanırım.Bu kampanya ilk olarak 3 yıl önce Ege Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi öğrencilerinden Kushtrim Ahmet'in girişimiyle başlamış.Öğrencinin bu girişimini destekleyen fakülte yönetimi ile de bu kampanya gün geçtikçe büyüyerek daha fazla kişiye hitap ederek günümüze kadar geldi.Peki bu kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor hiç düşündünüz mü?

                   

Toplanan plastik kapaklar geri dönüşüm hurda plastik olarak satılıyor. Elde edilen gelirle de tekerlekli sandalye alınıyor. Ortalama fiyatı 2 bin 400 lira olan bir akülü sandalye alabilmek için yaklaşık 2,5 ton mavi kapak toplanması gerekiyor. Manuel sandalye için 250 kilogram yani 75 bin kapak gerekli.


Ancak son zamanlarda Ege Üniversitesi tarafından bu kampanyaya son verildiği haberleri yayıldı.İlk duyduğumda gerçekten çok üzüldüğüm bu haberin aslı var mı yok mu diye hemen bir araştırmaya koyuldum.Zira her açında yararlı bu kampanyanın bitmesini hiç istemiyorum.Bu kampanya insanlara umut ışığı olmakla beraber geri dönüşümü de önemli katkılar sağlamakta.Ayrıca yardımlaşmanın verdiği o güzel duyguyla gelişen insan ilişkileri de cabası.


7'den 70'e,büyük küçük herkesin tek yürek olup bu kampanyaya destek vermesi,sokaklarda,parklarda,marketlerde,okullarda  daha aklıma gelmeyen bir çok yerde gördüğüm mavi kapak toplama noktaları oluşturulması ne kadar da hoş.Gelelim bu haberin aslına:

İnternette okuduğum kadarıyla Ege Üniversitesi bu kampanyaya son vermiş.Bu doğru ancak bu kampanya başka kurumlarca halen devam ettiriliyor ve Ege Üniversitesi de bu kampanyaya destek olacağını söylüyor.Yani mavi kapakları atmayın,biriktirdiklerinizi gördüğünüz mavi kapak toplama noktalarına bırakın.Çeşitli dernekler bu kampanyaya süresiz devam edeceklerini açıklamış.

Umarım bu tip duyarlı projelere önümüzdeki günlerde yenileri eklenir.Kapak toplamaya,umut ışığında bir zerre olmaya devam..

Sevgiler.

Arwen ^ ^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikrini söyle :)